Begin gewoon

 

In het verlengde van de blog van oktober vorig jaar, is hetzelfde waarneembaar bij het starten van een vaccinatiecampagne. De eindeloze discussie over wie eerst mag, wie kwetsbaar is etc. is kostbaar tijdverlies.

Er is geen plan, je zou het van de daken willen schreeuwen, begin gewoon, maakt niet uit waar en bij wie en registreer op ouderwets papier wie er een spuit heeft gehad en fax het papier naar het RIVM, privacy verzekerd, niet hackbaar en er blijft een back up bij het spuitstation.

 

Is uw Arbo beleid overigens al aangepast aan de nieuwe werkelijkheid? Een aantal maatregelen zal blijvend, al dan niet seizoensgebonden, vaste voet aan de grond krijgen in het nieuwe normaal, hybride werkplekken, deels thuis, deels op kantoor, afstand houden waar mogelijk, geen handen schudden etc. Testbeleid, vaccinatiebeleid, klantenbezoeken….